Filmo „Pokalbiai rimtomis temomis” kūrėjai kviečia diskutuoti apie kalbėjimosi prasmę

A708_C007_0508DX

Spalio 28 d., antradienį, 18.30 val., kino centro „Multikino“ 1 salėje žiūrovai kviečiami pasižiūrėti dokumentinį filmą „Pokalbiai rimtomis temomis“, o po peržiūros dalyvauti šio filmo DVD pristatymui skirtoje diskusijoje apie kalbėjimosi prasmę.

18:30 Filmo „Pokalbiai rimtomis temomis“ peržiūra
19:35 Diskusija „Ką girdime iš pokalbių su vaikais rimtomis temomis?“

Praėjusių metų festivalyje „Nepatogus kinas“ pristatytas Giedrės Beinoriūtės filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“ sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo. Filme režisierė kalbasi su vaikais ir jiems užduoda gilius, filosofinius klausimus apie gyvenimą. Rimti klausimai iššaukia rimtus vaikų atsakymus – prieš kamerą jie nuoširdžiai dalijasi mintimis apie santykius su žmonėmis, vienatvę, meilę, kūrybą, tikėjimą, praradimus ir tiesiog buvimą žmogumi.

Filmo kūrėjai, sulaukę daug teigiamų atsiliepimų ir įvertinimų, šiemet išleido filmo „Pokalbiai rimtomis temomis“ DVD, papildytą epizodais, neįėjusiais į filmą. Taip pat parengta metodinė medžiaga, skirta darbui su filmu mokyklose. Mokytojai kviečiami kartu su mokiniais žiūrėti filmą, o vėliau diskutuoti klausimais, matytais „Pokalbiuose rimtomis temomis“.

Diskusijos dalyviai:
Giedrė Beinoriūtė, filmo režisierė
Jurgita Smiltė Jasiulionė, „Vaikų linijos“ psichologė
Vanda Juknaitė, rašytoja

Diskusijos moderatorė: žurnalistė Audrė Domeikaitė

Registruoti pedagogai po seanso ir diskusijos turės galimybę filmo DVD gauti nemokamai!

Jei esate mokytoja/-as ir norėtumėte dovanų gauti filmo „Pokalbiai rimtomis temomis“ DVD su metodine medžiaga, iki spalio 25 d. elektroniniu paštu dvd@monoklis.lt atsiųskite motyvacinį laišką, kuriame pagrįskite, kodėl ši dovana jums reikalinga. Laiške būtina nurodyti mokyklos pavadinimą, mokytojo vardą, pavardę ir dėstomą discipliną.

„Pokalbiai rimtomis temomis“ –  filmas be išorinio veiksmo, dekoracijų, peizažų ir specialiųjų efektų. Pagrindiniai filmo herojai – vaikai ir paaugliai, apdovanoti ypatingu gebėjimu apsakyti juos supantį pasaulį. Intymūs minimalistine maniera nufilmuoti pokalbiai su jais atskleidžia kartais melancholišką, kartais juokingą, kartais dramatišką šiuolaikinio pasaulio vaizdą.