Dokumentinis filmas „Šaltos ausys“ dalyvauja dar keturių tarptautinių festivalių konkursinėse programose

ShaltosAusys02
Kadras iš filmo „Šaltos ausys”

Režisieriaus Lino Mikutos dokumentinis filmas “Šaltos ausys” sėkmingai tęsia savo tarptautines keliones. Jau kovo 27 dieną režisierius Linas Mikuta išvyksta į tarptautinį žmogaus teisių filmų festivalį „DocuDays“ Ukrainoje.

Nuo 2003 metų dauguma žymių dokumentinių filmų buvo parodyti DocuDays, vieninteliame tarptautiniame žmogaus teisių, festivalyje Ukrainoje. Kiekvienais metais žymūs kino kūrėjai ir talentingi jaunieji scenaristai, režisieriai ir prodiuseriai iš Europos, Amerikos, Azijos ir Afrikos aplanko Kijevą ir pristato savo filmus, dalyvauja diskusijose, dirbtuvėse ir pan. Daugiau nei 700 filmų iš daugiau nei 120 šalių buvo pateikta 14-am DocuDays festivaliui 2017 metais, o daugiau nei 40000 žiūrovų aplankė festivalį 2016 metais. DocuDays laikoma didžiausia informacine žmogaus teisių kampanija šalyje. Pagrindinis festivalio tikslas yra didinti Ukrainos dokumentinių filmų lygį, platinti moralinių problemų, žmogaus teisių, žmogaus orumo supratimą ir dialogą visuomenėje, kurti demokratinį šalies ateities pagrindą.

Filmas „Šaltos ausys“ atrinktas dalyvauti trumpametražių filmų konkursinėje programoje, o patį filmą pristatys ir su žiūrovais susitiks režisierius Linas Mikuta. Filmo pristatymą ir režisieriaus dalyvavimą festivalyje dalinai parėmė Lietuvos kino centras.

Tame pačiame festivalyje lygiai prieš ketverius metus pagrindinį prizą pelnė ir „Docu/Life“ kategorijos laureatu tapo studijoje „Monoklis“ sukurtas dokumentinis filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“ (rež. Giedrė Beinoriūtė).

Studijoje „Monoklis“ sukurtas filmas “Šaltos ausys” taip pat atrinktas dalyvauti tarptautinio festivalio Cuenca (Ekvadoras), dokumentinių filmų festivalio Sole Luna (Italija) ir 14-ojo dokumentinių filmų festivalio Cronograf (Moldova) pagrindinėse konkursinėse programose, įvyksiančiose gegužės mėnesį.